Resten af 1991 og 1992 blev anvendt til at organisere lauget. Formålet var her at få arbejdet i gang på sådan en måde, at formålsparagraffen blev opfyldt. Metoden var at kanalisere evner og interesser hos de mennesker, der meldte sig ind i lauget, ind i arbejdsgrupper, der skulle bearbejde dele af projektet. En sådan decentral bearbejdning viste sig at passe godt til de tilmeldte, idet det gav disse autoritet inden for det felt, de havde valgt at beskæftige sig med.
Som styrende, koordinerende og samlende element valgtes et månedligt laugsmøde (1. mandag i hver måned), hvor en talsmand for hver gruppe rapporterede til mødet. Hver af disse rapporteringer affødte en diskussion med kommentarer og forslag.
Også bestyrelsen rapporterede sine aktiviteter og modtog hjælp i form af forslag.
Disse møder gav de medlemmer, der deltog en løbende oversigt over helheden og bidrog til opbyggelsen af en samlende tankegang.
Der deltog typisk 30 medlemmer i disse møder. Laugets medlemstal var stigende og nåede 60 ved udgangen 1991 og 80 ved udgangen af 1992. I 2001 var vi 160 medlemmer.
Med det formål at holde de mere passive informeret om lauget og dets liv (og involvere dem i det aktive arbejde), blev der oprettet en medlemsmappe med følgende inddeleing:
- Oganisation
- Træ til båd
- Skibskonstruktion
- Byggeproces
- Værktøj
- Våben og udstyr
- Fundets historie
- Afprøvning
- Udstilling
- Ændringer
- Vedligehold
- Artikler
Kilder og bemækninger
Hvad Haanden former er Aandens Spor
Medlemsmappen findes her med alle indlæg i printformat (PDF).
Punkterne 10 - 12 er tilføjet senere, da behovet opstod.